Španělé mistry Evropy ve dvojicích

16.2.2020

Zcela po zásluze se španělská dvojice Daniel Sanchez a Rubén Legazpi stala mistry Evropy prr tuto sportovní sezonu. Španělé se ve finále utkali s domácímu Turky. Utkání skončilo nerozhodně 2:2 a tak následoval rozhodující set do 15-ti bodů ve scotch double. V něm domácí hráči nenašli odpověď na skvělou hru soupeřů. Sanchez z Legazpim set stylově dohráli sérií sedmi bodů v 5. náběhu a radují se ze zisku evropského titulu. Naši reprezentanti Martin Boháč s Janem Alešem obsadili konečné velice slušné 12. místo. 
Velkou změnu zaznamenal evropský šampionát dvojic. Stejně jako světová federace, tak i ta evropská se rozhodla vrátit k systému klasických zápasů. Scotch double se tak zejména na popud hráčů samotných a organizátorů MS ve Viersenu, kde stále klesala návštěvnost, neuchytil. Ve skupinové fázi utkání může skončit remízou a v celkovém součtu rozhoduje průměr. Ve vyřazovací části se ale v případě remízy 2:2 hraje rozhodující set do 15-ti bodů hraný systémem Scotch double. Turnaje se zúčastnilo celkem 23 dvojic. Navazovalo se turnaj žen. Ve skupinové fázi se hrálo do 30-ti bodů. Postup do čtvrtfinále si zajistil pouze vítěz skupiny.

Naši reprezentanti Martin Boháč s Janem Alešem byli nasazeni do skupiny E. Soupeřem jim byl B tým Dánska ve složení Brian Knudsen – Lars Dunch a Německo v sestavě Cenzig Karaca – Dustin Jaeschke. Nejprve naši hráli s Dány. Oba zápasy se pro nás vyvíjely opravdu zle. Honza se sice ujal na začátku zápasu vedení. Poté ale Dunch předvedl skvostný obrat. Zahrál 7 a pak do pauzy sérii 12. Zápas ukončil v 10. náběhu, což byl vůbec nejlepší výkon celé kvalifikační fáze ! Honza zahrál 10 bodů. No a dost špatně to vypadalo také na vedlejším stole. Martin šel do pauzy v 10. náběhu. Na kontě měl pouhé čtyři body. Soupeř Knudsen měl bodů 16. Po pauze se ale Martin skvěle do zápasu vrátil. V následujících pěti nábězích zahrál 20 bodů ! Vývoj zápasu otočil a nakonec zvítězil o tři body na 21 náběhů. 

Díky horšímu průměru se naši utkali ještě toho dne s Němci. Honza Aleš od počátku na svého soupeře Jaeschkeho ztrácel. Nepovedený začátek měl za příčinu rychlý náskok mladého Němce. Honza se soupeři lehce přiblížil. Nicméně v ten moment Jaeschke ihned reagoval a díky povedenému závěru zápas ukončil v 18. náběhu.

Martinovi se s Karacou znovu nepovedl začátek zápasu. Soupeř naštěstí přestal trefovat z takovou přesností jako na začátku. Martin se do zápasu vrátil a stav srovnal. Ve 23. náběhu byl stav 24:24. Martinovi se povedlo dostat do série a zápas šesti body ukončit. Karaca měl dohrávku. Šest na remízu zdá se být dost. Avšak Karaca se celkem snadno dostává na pět bodů. Na šestý, hratelný si bere timeout. Hraje sextu, v rohu trefuje neskutečnou díru. Výhra trochu se štěstím, ale i ta se počítá. Naše družstvo tak dosáhlo na dvě remízy. Bylo jasné, že postup je velmi nereálný díky nižšímu průměru než měli zejména Dánové. Zápas mezi nimi a Němci by musel skončit 2:2 a to by všichni čtyři hráči museli hrát opravdu dost pod svoji úroveň. Utkání nakonec vyhráli Dánové a to v poměru 4:0. Knudsen porazil Karacu na 16 náběhů. Dunch zvítězil o jeden nad Jaeschkem. V celkovém hodnocení skupiny to znamenalo druhé místo pro náš tým před třetími Němci. V celkovém účtování, tak náš tým obsadil konečné dobré 12. místo. V redukovaném pořadí federací jsme na místě devátém. Což bohužel nebude stačit na nominaci na další světový šampionát. Evropská federace má k dispozici celkem sedm míst. Ale i tak opravdu dobré představení našich hráčů s konečným průměrem 1,167. 
Ve skupinové fázi se z turnajem rozloučili týmy jako Belgie A, Turecko B, Švédsko A či Holandsko A. Prvně dva jmenované týmy vyřadilo překvapivě Béčko Holandska ve složení Dave Christiani a Jean van Erp. Všechny tři utkání skončili remízou 2:2. O postupu tak rozhdoval konečný generální průměr. A ten měla holandská dvojice nejvyšší. 1,770 pro Holanďany, 1,645 pro Belgii ve složení Merckx-Forthomme a 1,492 pro Turecko B ve složení Tasdemir-Capak. Belgičani obhajovali titul z loňské sezony. Loni ve finále porazil Caudron s Merckxem ve Scotch double Španěly Sancheze s Legazpim po skvostném výkonu na 12 náběhů ! Belgie ale měla v ohni ještě B tým. Peter Ceulemans s Frédéricem Mottetem vyřadili Áčko Holandska ve složení Burgman-Jorissen. Pět bodů rozhodlo o nepostupu Švédů. Dvojice Blomdahl-Nilsson se dvakrát utkala s Dány A ve složení Nelin-Sorensen. Blomdahl dvakrát porazil Nelina. Stav srovnal Sorensen, který zase porazil Nilssona. Postup Dánů zachránila série 14-ti bodů Diona Nelina. Ten totiž ve druhém zápase prohrával s Blomdahlem již 21:7. A i když celkově prohrál, tak nakonec měli Dánové 108 odehraných kvart, zatímco Švédi jenom 103.

 Je třeba zmínit výkon Itala Zanettiho. Ten hrál ve dvojici s mladým DAgatou. Z turnaje je vyřadili domácí Turci. A právě v zápase se Sayginerem, kde již v podstatě o nic nešlo předvedl Marco fenomenální zápis do historie trojbandu. Za stavu 30:12 ve 14. náběhu šel na dohrávku. No a sérií 18-ti bodů zápas zremizoval ! Fenomenální výkon ! Překonal tak Glena Hofmana. Ten v roce 2017 v belgické lize dohrál Eddymu Mercxovi sérií 17-ti bodů.
Pravidla turnaje hovoří, že v případě účasti dvou týmů z jedné země v KO fázi se tyto týmy nehledě na pořadí ze skupin okamžitě potkávají ve čtvrtfinále. A tak se hned střetlo dánské Áčko s Béčkem. 

V KO fázi turnaje se již hrálo do 40-ti bodů. Nelin se asi chytil sérií 14-ti bodů s Blomdahlem. V zápase s kolegou Knudsenem mu totiž nedal šanci. Zvítězil na 16 náběhů. Sorensen porazil Duncha o čtyři body na 30 náběhů a Dánsko A slaví postup do semifinále. O postupu Turecka musel rozhodnout až Scotch double. Peter Ceulemans totiž porazil Semiha Sayginera v poměru 40:35 na 26 náběhů. Stav poté srovnal Murat Naci Coklu, který porazil Motteta. V rozhodujícím setu byl právě Mottet nejslabším hráčem a to rozhodlo o výhře domácích Turků v poměru 15:7 na 10 náběhů.  Velice dobrý výkon podali Francouzi. Dvojice Jéremy Bury – Gwendal Marechal porazila Řeky Polychronopoulose s Antonatosem v poměru 4:0 s průměrem 1,951. Bury porazil Polyho 40:30 na 16 náběhů. Marechal pak Antonatose 40:27 na 25 náběhů. Skvostný výkon pak podali Španělé. Průměr týmu 2,424 hovoří za vše. Dani porazil Christianiho 40:28 na 16 náběhů a pouze o náběh horší byl Rubén Legazpi. Van Erp zahrál 29 bodů. Béčko Holandska tak vypadlo s průměrem 1,727 !
V nedělním semifinále se znovu přestalo dařit Nelinovi. Ten se v zápase se Sayginerem vůbec nedostal ke svém pověstné hře. Semih navíc po pauze zahrál sérii 12-ti bodů a svému soupeři definitivně utekl. Zvítězil 40:20 na 17 náběhů. Postup zařídila výhra Murat Naci Coklu v zápase se Sorensenem. Domácí hráč byl lepší o osm bodů na 24 náběhů. Turci tak pouze o náběh nedosáhli na GP 2. 
Ve druhém semifinálovém utkání se utkali dva hráči hrající s novými karbonovými špičkami. Sanchez s ní hraje jako pán bůh. Buryho porazil 40:33 na 17 náběhů. Postup Španělů do finále stvrdil Legazpi. Mladého Marechala porazil o pět bodů na 28 náběhů. Pro 22-ti letého Francouze je to první medaile ze seniorského šampionátu. A s Burym jistě další přidá. Marechal je na svůj věk velice vyspělý a v mezinárodních klání předčí dlouholetého parťáka Buryho Jeroma Barbeillona. 

Finálové utkání bylo skvostným zážitkem. Bitva mezi Sanchezem a Sayginerem byla snová. Po dvou nábězích byl stav 9:8 pro Sancheze. Dani jde ke stolu za zahrává do pauzy sérii 11-ti bodů ! Sayginer odpovídá devíti body ! Stav je 20:17. V 5. náběhu se Dani znovu dostává do série a zahrává 7. Stav je 27:17. V 6. náběhu vede Španěl již 32:24. V 9. náběhu má Dani sérii 4 bodů a dva mu chybí na dohrání. Avšak vynechává. 38:28. V 10. náběhu zápas Dani ukončuje. Sayginer má 32 bodů a jde na dohrávku. Zahrává 4 body ! Konečný stav 40:36. Klasa ! Na vedlejším stole potřebují o 10 náběhů více. Ale Coklu k radosti domácích poráží Legazpiho o sedm bodů na 20 náběhů. Španělé mají průměr 2,433, Turci dokonce 2,533 ! 
Jde se na Scotch double !
V něm začínají Španělé. A mají navrch. Po 4. náběhu je stav 8:3. Ke stolu jdou loňští vicemistři. Série sedmi bodů znamená ukončení celého utkání ve prospěch španělské dvojice !

Pouhé tři body dělily španělskou dvojici Daniel Sanchez – Rubén Legazpi o průměru 2. Celkem zahráli 353 kvart na 178 náběhů. Průměr týmu 1,983 ! Po zásluze za Španělé vylepšují výsledek z loňské sezony a z Antalye si odváží evropský titul v trojbandu národních dvojic. Dani Sanchez zahrál generální průměr z turnaje 2,535 !
Těšit se tak můžeme na jeho výkony na prvním World cupy sezony. Ten začíná ve stejném dějišti již v pondělí. A vlivem rozkolu uvnitř Kozoomu jeho celý průběh můžete živě a zdarma sledovat na Youtube. Live stránka World cupu. U každého stolu již pouze stačí kliknout na View live. 

Výsledky zápasů turnaje
Konečné pořadí
Kompletní fotogalerie magazínu Touch

Fotky převzaty z magazínu Touch

Přehled toho nejlepšího z ME dvojic

Další top zprávy

Radek Novák počtvrté republikovým šampionem

15.4.2024

Nejlepší sezonu na domácí scéně zažívá Radek Novák. O uplynulém víkendu dokázal v Havířově tento brzy sedmačtyřicetiletý pražský rodák získat svůj čtvrtý republikový titul v kategorii jednotlivců v trojbandu na závodním stole, kde ve finále porazil brněnského Martina Boháče. Zároveň byl letos členem vítězného kladenského družstva Extraligy a vítězem seriálu Velkých cen. Navázal tak na sezonu 2021/2022, která byla z pohledu domácích výher totožná. Tuto sezonu ale vyšperkoval dalším milníkem. Generální průměr přes 1,200 ze 44 zápasů a téměř 1500 kvart. To se ještě Radkovi nepovedlo.

BC LakoPlast republikovým mistrem týmů v TD na MS

8.4.2024

2011. V tomto roce se naposledy radoval „český“ tým z výhry v soutěži týmů tříčlenných družstev v technických disciplínách na malém stole. Tehdejší SKP Ústí nad Labem v sestavě Vedral-Březina-Hroník získalo titul a to až na vyšší GPD po remíze 9:9 ve finálovém utkání proti BC Bohumín. Od té doby se radovaly pouze moravské týmy. 3x BC Bohumín, pak 5x BC Ostrava a poté znovu 3x BC Bohumín. Až do letošní sezony. Jarní posila A týmu ústeckého klubu BC LakoPlast hradecký Martin Mrkvička byl velkým trumfem pro boj o zisk tohoto titulu. V kombinaci s Martinem Vedralem a Vlastislavem Tautermanem neměli soupeři v play-off dlouhodobých zemských soutěží velké šance na úspěch. Ve finále tato sestava po vůbec nejlepším výkonu celé sezony GPD 99,83 deklasovala TJ Náchod v poměru 16:2 .

Radek Novák počtvrté v řadě vítězem seriálu VC. Letos s GP 1,280!

2.4.2024

Letos ze šesti turnajů seriálu Velkých cen 4 vyhrál, jedenkrát byl třetí a jeden nehrál. Suverénně tak Radek Novák počtvrté v řadě vítězí v celkovém pořadí seriálu Velkých cen v trojbandu na velkém stole. V konečném pořadí, ve kterém se škrtá nejhorší výsledek, získal Radek 186 bodů. Ve finále 6. turnaje, který se odehrál na Kladně, byl ve 12. konfrontaci Marcel Dirn neblíže první výhře nad Radkem. Zápas hraný do 35-ti bodů skončil na 31 náběhů remízou. V rozstřelu se radoval Radek po výhře 3:2. Radek celé sérii kraloval o třídu. Z posledního turnaje zahrál generální průměr 1,230. Z celé soutěže, svých pěti účastí na turnajích, zahrál Radek skvělý generální průměr 1,280! Vůbec nejlepší kdy kdo v tomto seriálu u nás zahrál. V celkovém pořadí letošního seriálu druhý Marcel na Radka ztratil propastných 43 bodů.

Radek Novák v Prostějově vyhrává 3. Velkou cenu sezóny

27.2.2024

V letošní sezoně se zúčastnil čtyř Velkých cen z pěti. Tři vyhrál, jednou obsadil třetí místo. A pokud nastoupí do poslední šesté Velké ceny, která je na programu o Velikonocích na Kladně, tak jej již nikdo nemůže připravit o v pořadí čtvrté po sobě jdoucí celkové vítězství v seriálu Velkých cen. V Prostějově porazil  v repríze finále letošní druhé Velké ceny Radek Novák Vladimíra Starečka z Havířova v poměru 33:35 na 33 náběhů. Třetí místo obsadil na turnaji skvěle hrající Jiří Přeček společně s Pavlem Starečkem.

Mezinárodní školení rozhodčích ve 5-pins

19.2.2024

V sobotu 17. února se v Praze na Žižkově uskutečnilo mezinárodní školení rozhodčích v disciplíně 5-pins. Účastnilo se celkem 11 rozhodčích z pěti federací evropské billiardové federace CEB. Školitelem nebyl nikdo jiný než Ital Luca Marzio Garavaglia. Mistr své země v této disciplíně, učitel mnoha evropských hráčů a také bývalý člen vedení CEB. 

Sedmnáctý titul pro Fause v kádru 47/2

19.2.2024

Brzy padesátiletý Marek Faus obhájil republikový titul v disciplíně kádr 47/2. V této disciplíně triumfoval již posedmnácté, celkem se jedná o jeho dvaašedesátý titul v dospělé kategorii na velkém stole. Na zisk tohoto titulu se ale pořádně nadřel. Ve finále čelil svému vrstevníkovi a taktéž brněnskému rodákovi Martinu Boháčovi. Faus šel do finále povzbuzen semifinálovým výkonem na 3 náběhy. Finálovým zápasem se ale protrápil. Boháč v zápase po 14. náběhu vedl již 70:151. Do vítězného konce ale zápas nedotáhl. V nervózním závěru byl potrestán za svou chybu, kdy mu při massé nedojela koule. Faus nabídnutou šanci využil, dohrál 64 body a zvítězil 200:180 na 19 náběhů. 

Marek Faus mistrem ČR v kádru 71/2 s GP 29,63

5.2.2024

Devatenáctý republikový titul v disciplíně kádr 71/2 přidal o uplynulém víkendu do své sbírky Marek Faus reprezentující SK Billard Centrum Praha. Ve finále 31. ročníku porazil hráče BC Vítkov Prague Adama Kozáka jasně 175:19 na 3 náběhy. Úřadujícímu mistru Evropy v obou kádrových disciplínách se finálový den v Ústí nad Labem povedl. V semifinále se postaral o nejlepší výkony celého turnaje. Martina Vedrala porazil na 2 náběhy, zápas dohrál sérií 173. 

Ivo Gazdoš vítězí v Ostravě s GP 1,271

29.1.2024

Parádní výkony předvedl zanedlouho jednašedesátiletý Ivo Gazdoš v nedělním dnu 4. Velké ceny v trojbandu na závodním stole, která se o uplynulém víkendu odehrála v jeho mateřském klubu BC Ostrava. Ivo postupně ve čtvrtfinále porazil Přečka na 19 náběhů. V semifinále největšího rivala Nováka na 24 náběhů a v repríze finále 1. Velké ceny v Havířově Ivo otočil díky sérii 12 zápas s Marcelem Dirnem ze stavu 21:28 na konečných 35:32 na 20. Ve vyřazovací části zahrál potřebných sto bodů na 63 náběhů, což se rovná průměru 1,587. V součtu se sobotní kvalifikací a hlavní soutěží Ivoš turnaj zakončil s GP 1,271! Jeden z jeho nejlepších turnajů vůbec.

Marek Faus získává 60. titul na velkém stole

7.1.2024

Třináctý mistrovský titul v disciplíně jednoband, celkově již šedesátý v pěti různých disciplínách na velkém stole v dospělé kategorii. To je highlight uplynulého víkendu v podání Marka Fause. Marek nenašel v průběhu 32. Mistrovství České republiky v jednobadu přemožitele. Ve finále porazil Milana Ráčka 88:71 na 25 náběhů. 3. místo obsadili Marián Kubiš a Vladimír Hambálek.

OBL | Novoroční turnaj

3.1.2024

Na přelomu roku – konkrétně 29.12.2023 – se konal již 12. ročník „Novoročního turnaje“ v Čermné nad Orlicí v disciplíně trojband.

Další zpravodajství

Radek Novák počtvrté republikovým šampionem

15.4.2024

Nejlepší sezonu na domácí scéně zažívá Radek Novák. O uplynulém víkendu dokázal v Havířově tento brzy sedmačtyřicetiletý pražský rodák získat svůj čtvrtý republikový titul v kategorii jednotlivců v trojbandu na závodním stole, kde ve finále porazil brněnského Martina Boháče. Zároveň byl letos členem vítězného kladenského družstva Extraligy a vítězem seriálu Velkých cen. Navázal tak na sezonu 2021/2022, která byla z pohledu domácích výher totožná. Tuto sezonu ale vyšperkoval dalším milníkem. Generální průměr přes 1,200 ze 44 zápasů a téměř 1500 kvart. To se ještě Radkovi nepovedlo.

BC LakoPlast republikovým mistrem týmů v TD na MS

8.4.2024

2011. V tomto roce se naposledy radoval „český“ tým z výhry v soutěži týmů tříčlenných družstev v technických disciplínách na malém stole. Tehdejší SKP Ústí nad Labem v sestavě Vedral-Březina-Hroník získalo titul a to až na vyšší GPD po remíze 9:9 ve finálovém utkání proti BC Bohumín. Od té doby se radovaly pouze moravské týmy. 3x BC Bohumín, pak 5x BC Ostrava a poté znovu 3x BC Bohumín. Až do letošní sezony. Jarní posila A týmu ústeckého klubu BC LakoPlast hradecký Martin Mrkvička byl velkým trumfem pro boj o zisk tohoto titulu. V kombinaci s Martinem Vedralem a Vlastislavem Tautermanem neměli soupeři v play-off dlouhodobých zemských soutěží velké šance na úspěch. Ve finále tato sestava po vůbec nejlepším výkonu celé sezony GPD 99,83 deklasovala TJ Náchod v poměru 16:2 .

Radek Novák počtvrté v řadě vítězem seriálu VC. Letos s GP 1,280!

2.4.2024

Letos ze šesti turnajů seriálu Velkých cen 4 vyhrál, jedenkrát byl třetí a jeden nehrál. Suverénně tak Radek Novák počtvrté v řadě vítězí v celkovém pořadí seriálu Velkých cen v trojbandu na velkém stole. V konečném pořadí, ve kterém se škrtá nejhorší výsledek, získal Radek 186 bodů. Ve finále 6. turnaje, který se odehrál na Kladně, byl ve 12. konfrontaci Marcel Dirn neblíže první výhře nad Radkem. Zápas hraný do 35-ti bodů skončil na 31 náběhů remízou. V rozstřelu se radoval Radek po výhře 3:2. Radek celé sérii kraloval o třídu. Z posledního turnaje zahrál generální průměr 1,230. Z celé soutěže, svých pěti účastí na turnajích, zahrál Radek skvělý generální průměr 1,280! Vůbec nejlepší kdy kdo v tomto seriálu u nás zahrál. V celkovém pořadí letošního seriálu druhý Marcel na Radka ztratil propastných 43 bodů.

Radek Novák v Prostějově vyhrává 3. Velkou cenu sezóny

27.2.2024

V letošní sezoně se zúčastnil čtyř Velkých cen z pěti. Tři vyhrál, jednou obsadil třetí místo. A pokud nastoupí do poslední šesté Velké ceny, která je na programu o Velikonocích na Kladně, tak jej již nikdo nemůže připravit o v pořadí čtvrté po sobě jdoucí celkové vítězství v seriálu Velkých cen. V Prostějově porazil  v repríze finále letošní druhé Velké ceny Radek Novák Vladimíra Starečka z Havířova v poměru 33:35 na 33 náběhů. Třetí místo obsadil na turnaji skvěle hrající Jiří Přeček společně s Pavlem Starečkem.

Mezinárodní školení rozhodčích ve 5-pins

19.2.2024

V sobotu 17. února se v Praze na Žižkově uskutečnilo mezinárodní školení rozhodčích v disciplíně 5-pins. Účastnilo se celkem 11 rozhodčích z pěti federací evropské billiardové federace CEB. Školitelem nebyl nikdo jiný než Ital Luca Marzio Garavaglia. Mistr své země v této disciplíně, učitel mnoha evropských hráčů a také bývalý člen vedení CEB. 

Sedmnáctý titul pro Fause v kádru 47/2

19.2.2024

Brzy padesátiletý Marek Faus obhájil republikový titul v disciplíně kádr 47/2. V této disciplíně triumfoval již posedmnácté, celkem se jedná o jeho dvaašedesátý titul v dospělé kategorii na velkém stole. Na zisk tohoto titulu se ale pořádně nadřel. Ve finále čelil svému vrstevníkovi a taktéž brněnskému rodákovi Martinu Boháčovi. Faus šel do finále povzbuzen semifinálovým výkonem na 3 náběhy. Finálovým zápasem se ale protrápil. Boháč v zápase po 14. náběhu vedl již 70:151. Do vítězného konce ale zápas nedotáhl. V nervózním závěru byl potrestán za svou chybu, kdy mu při massé nedojela koule. Faus nabídnutou šanci využil, dohrál 64 body a zvítězil 200:180 na 19 náběhů. 

Marek Faus mistrem ČR v kádru 71/2 s GP 29,63

5.2.2024

Devatenáctý republikový titul v disciplíně kádr 71/2 přidal o uplynulém víkendu do své sbírky Marek Faus reprezentující SK Billard Centrum Praha. Ve finále 31. ročníku porazil hráče BC Vítkov Prague Adama Kozáka jasně 175:19 na 3 náběhy. Úřadujícímu mistru Evropy v obou kádrových disciplínách se finálový den v Ústí nad Labem povedl. V semifinále se postaral o nejlepší výkony celého turnaje. Martina Vedrala porazil na 2 náběhy, zápas dohrál sérií 173. 

Ivo Gazdoš vítězí v Ostravě s GP 1,271

29.1.2024

Parádní výkony předvedl zanedlouho jednašedesátiletý Ivo Gazdoš v nedělním dnu 4. Velké ceny v trojbandu na závodním stole, která se o uplynulém víkendu odehrála v jeho mateřském klubu BC Ostrava. Ivo postupně ve čtvrtfinále porazil Přečka na 19 náběhů. V semifinále největšího rivala Nováka na 24 náběhů a v repríze finále 1. Velké ceny v Havířově Ivo otočil díky sérii 12 zápas s Marcelem Dirnem ze stavu 21:28 na konečných 35:32 na 20. Ve vyřazovací části zahrál potřebných sto bodů na 63 náběhů, což se rovná průměru 1,587. V součtu se sobotní kvalifikací a hlavní soutěží Ivoš turnaj zakončil s GP 1,271! Jeden z jeho nejlepších turnajů vůbec.

Marek Faus získává 60. titul na velkém stole

7.1.2024

Třináctý mistrovský titul v disciplíně jednoband, celkově již šedesátý v pěti různých disciplínách na velkém stole v dospělé kategorii. To je highlight uplynulého víkendu v podání Marka Fause. Marek nenašel v průběhu 32. Mistrovství České republiky v jednobadu přemožitele. Ve finále porazil Milana Ráčka 88:71 na 25 náběhů. 3. místo obsadili Marián Kubiš a Vladimír Hambálek.

OBL | Novoroční turnaj

3.1.2024

Na přelomu roku – konkrétně 29.12.2023 – se konal již 12. ročník „Novoročního turnaje“ v Čermné nad Orlicí v disciplíně trojband.

Novinky z ostatních sekcí